G I L A


Assalamulaikum,

Auch what kind of pic I put there, err...never mind.

Sekarang aku jarang lah sgt nak meng'update' belog. Bukan busy atau terlebih busy atau buat-buat busy atau mem'busy'kan diri atau what-what kann, tapi INTERNET takdak weyy, sila faham. Serious ngkooo bajet belog aku HOT gila sampai nak bgtaw alasan tak update belog kan? Heqann!

Hati berbunga-bunga sekarang lepas tengok video nikah Maria Elena. Seriously best, bapak sweet doh! jeles pon ada. hahaa. Dengan perangai sakai dia tu fuhh serious best. Macam bahagia married tu masok dalam hati aku ni. Awww gatal namanya, okay gatal. Tapi serious korang patot tengok sebab husband dia HENSEM !! ouh okay hubby orang.

Btw, harini aku belajaq masak 'ayam masak cabai', dalam bahasa KeyeL mungkin "ayam masak cili" lahh kot, aku pon tak pasti. Yang penting sedap! Even aku belom ja rasa benda tu tapi bauu tu ponnn perghhh makin kembang hidong aku dibuatnya. Mak ajarkan, konon nak masak kat uma sewa nanti tapi uma sewa takdak blender. So alasan yang kukuh untuk aku ialah "blender takdak". hik!


Alhamdulillah hidop aku makin bahagia sekarang*tetiba* ermm bahagia lah sgt dengan duet takdak. Eh cerita bab duet, aku teringat pasal Tamar Cocoa Al-Hadad. Owner dia bagi ceramah haritu, untuk pertama kalinya jugak lahh aku tak mengantuk dengaq ceramah. Dah cerita pasal duit weyy, sapa tak berminatkan. So muktamad nak "berniaga' bila besaq nanti. HAHAA! bapak kau jiha oii, bajet kecik ja sekarang ni kan. Masalah terbesarnya, mak aku tak minat orang berniaga, dia lebih suka orang makan gaji. Katanya tak penat pastu gaji masok ja even saket MC or what kan. Ermm memang betol cakap mak, tapi lagi betol cakap PakCik yang ceramah ni mak. Niaga ni untong lagi banyak, pastu lagii kaya. Nanti kakteh buktikan ;D Inn Sha Allah.

Aku tataw nak taip apa dah, tadi sebelum on laptop banyak ja idea. Sekarang semua lesap bila perot dah berjamming terok ni. So bye!

No comments: