SITUASI


Assalamualaikum,

Nah  aku rasa pic tu dah cukop besar untuk korang. Dalam keadaan panas kipas tak bukak,nyamuk banyak,mandi dak g, saket hidong dihempap laptop time-time ni la aku nak update belog pon ken. Lama dah niat nak update tapi malas siket malas siket malas,ni pon malas lagi tapi mood nak gosipp tu ada.hohooo

Eh eh perasan tak "like" facebook dah takdak kat entry aku kan? ada kat header tu jer. Sila sila la likeee. Like taw! aku paksa nieh. Disebabkan aku tak on facebook, so tabole nak promote kat sana dah. Tapi aku tak pueh hatiii la sejak-sejak aku tak guna facebook ni kan, kenapa ramai girl dalam facebook Amir! eee jeless. Tapi macam wat derrk jaa. Dalam hati ni macam nak mintak emel amir pastu delete suma post-post girl tu yang "macam kenal ja" "dah tak kenal ka" "hi thank app" Ooww ni nak bebel pepanjang ni.Hmmm

Stop bletiaq :) Sabtu lepas aku jumpa Farah Wahida. Dia turun Penang. Sebelum dia sampai tuu aku dah terbayang-bayang dah badan dia yang kurus sebab diet, mata lens tak pakai spek, baju hot gila dengan skirt pendek, rambut puteh highlight merah ala-ala avril lavigne, mata celak lagi.Wahwahh Hot kau farah. hahahahaha! lebih-lebih plak aku berangan ken.

Disebabkan aku terlebih excited nak jumpa minah ni, so aku sampai permatang pauh dalam jam 1.30pm. Masa otw tuu aku kena tahan polis. Nasib baik polis gatal,so terlepas aku dari saman sebab tak tampal "P" kat muto.ahahaha! Agak awai la aku sampai sebab Mr.Boyfriend pon tak bangon lagi-,-' Aku dengan adik aku pon melilau-lilau Jusco. Niat nak layan "istanbul aku datang". Hmm nampaknya macam panjang entry ni. okay aku ringkas kan key. Kami makan shopping lepak-lepak akhirnya Farah Wahida sampai jugak dalam pukoi 5.30 atau 5.45 macam tu la.

ALhamdulillah, sekarang kena tunggu owner rumah tu plak. Tunggu lah kami bawah bumbung kecik parking muto tu dalam keadaan hujan lagi,adik aku siap bersila atas muto tu. Cian dia kan. Farah ngn aku gosip lah! busy okay sgt lah busy. Amir pon busy gosip jugak,tapi dalam phone ja masa tu.hahaha! So Owner tu datang, family Farah join bawah bumbing kecik tu then selesai bincang semua, kami balik.

That all :))


Hmmm masa otw balik tu aku dengan adik hampir accident kat highway. Disebabkan aku tengah turun bukit masa tu dengan keadaan hujan, then ada 2 bijik muto depan aku, muto aku agak laju sebab turun bukan kann, tetiba muto 2 bijik tu brek mengejut sebab depa tabole kawal muto depa. Jalan lincin. So korang pepaham la skuter mana boleh brek mengejut. Masa tu aku pikir jugak sebab aku tengah bawak adik aku ni,kalo aku sorang aku tak kesah sgt la. So aku brek slow-slow tapi muto tuu tetap tabole kawal sebab jalan terlalu lincin. Melelong terok sangat..tersangat lah terok sampai aku nak menangges masa tu. Tapi alhamdulillah aku teringat cerita Amir. Dia kata masa kat jambatan Pulau pinang haritu jalan lincin, so tabole tekan brek, kalo tekan brek dia lagi la tabole kawal. So aku lepas brek dengan harapan ada muto 2 bijik tu tak halang jalan aku dan akhirnya muto aku okay. Legaa..malang sekali pakcik tuu terpaksa behenti tepi jalan sebab dia betol-betol tabole kawal muto tuu.Hmm cian dia,dah la hujan. Masa tuu aku bawak slow gila sebab trauma.AHAHAHA! sampai la kat uma aku dok bercerita kat adik aku,yang adik aku tak abes-abes dengan "ya laa..aku taw aku taww..aku dalam situasi ituu" Hmm..

Aku dengaq cerita Farah Wahida pon hampir accident masa tu..Entah la benda nak jadi kan. Apa-apa pon alhamdulillah semua selamat.

No comments: