UjianMu Ya Allah :)

Assalamualaikum,

Mangkit tido dengan tak mandi apa lagi,teros update belog.HOHOO~ busuk pon bukan korang bau. Okay, semalam sebelum aku tido aku ada update entry Hati . Dimana menceritakan aku terasa dgn Amir,kan?

Then semalam pukoi 2pagi sedang aku menangges,dia call. Niat taknak angkat, tapi ntah la tak sengaja g angkat.HAHAA! Padahal rendu. So bila angkat aku jadi takdak mood cakap nak taknak. Dia taw aku terasa ngn dia,so dia cerita masalah sebenar dia.

Ya Allah, sungguh besar ujianMu Ya Allah. Okay,Allah takan uji hambaNya dengan ujian yang tak dapat hambaNya lalui. Aku percaya Amir boleh lalui benda ni. Semalam suara dia cool ja,even dia tengah serabut gila otak dia tuh. Aku dengar suara dia sayuu sgt, dia kata kalo menangges sekarang pon takguna,tak dapat nak kembalikan apa-apa :) Sabar yee biey.

Hmm..Ada orang pecah Van dia kat Penang. Bajet tu saja dalam RM25,000.00 jugak lah. Eh bukan van dia pecah taww,barang niaga dia kat Penang tu hilang semua. Pencuri tu bukan saja mencuri malah dia mencuci semua barang dalam Van Amir =,='

Aku : Kaya la pencuri tu noh biey..
Biey: Kaya pon kalo hidop dia tak senang,nak buat apa.
Aku: Sabar ya biey,ada la hikmah dia tu.Syg harap esok jumpak la orang tu.
Biey : Aminn..Amin..
Aku: Aminn :)

Betul jugak kata Amir tu. Pencuri tu mesti tak senang dudok dengan barang yang dia curi,kan?  Hmm..So sekarang Amir just usaha mana yang mampu. Ya Allah,Kau permudahlah kerja dia Ya Allah,kurniakan lah dia dengan kesabaran yang tinggi untuk harungi ujianMu ini. Aku merayu kepadaMu Ya Allah,Kau berilah petunjukMu supaya Amir dapat cari orang yang curi tu dan barang dia balik.Aminn Aminn..Sabarlah menunggu hikmahnya Sayangg..

No comments: