terok lelaki merajuk--'


Assalamualaikum,

Sejak-sejak aku active ber'twitter' ni aku bwu dapat tangkap si pengintai belog aku.HAHAA! First HajarMisdar budak kelas aku. Dia kata belog aku asik cita pasal boifren aku ja. hihii~ Sorry-sorry sejak dok uma ni takdak cita lain la sebab jaoh dari dia ken.ngee~ Yang si ShilaPendek ni plak kata bahasa aku guna santai. Aku taip cara percakapan aku,tak cerdik sgt nak taip bahasa baku macam kau minah oi.HAHAA!

Kali ni entry pasal Amir jugak. takdak tempat la nak luah, sini ja aku boleh luah pon. Kalo dah rasa juling terok dah mata korang nak baca,tayah baca ya. Aku pon maluuu kalo ada yang baca >,< Hihiii~

Minggu lepas biey marah aku sebab aku text exbf. Dia terkilan tapi aku tataw dia terkilan. Aku taw pon dari member dia. Second dia terasa sebab balik lambat masa kua ngn Raihan harituh, last dia benggang sebab lewat teros aku balik masa kua ngn kawan2 aku ritu. Last-last dia takmaw text aku dah,padan muka. Berhari-hari lah aku  text dia tak layan. Rasa macam nakoff ja phone tuh tapi aku tau kalo off pon takdak guna,dia tak mesej aku ponn,buat saket hati ja.HAHAA!

Mintak maaf dah, pujok siket-siket ja sebab aku sememangnya tak pandai pujok.HOHOO~ Bertuah punya awex. Okay setelah berhari-hari aku mesej sorang-sorang akhirnya aku call dia jugak. Masa nak call tu ngucap byk2 la kan. Suson ayat kaw-kaw punya. Bila dia angkat tu aku buat mcm tak dak apa ja,HAHAA! tak bersalah langsong aku kan? eeii terok.

Esok tu call lagi, kali ni dia kata "hmm mood dah takdak berhari-hari dah pon" Adeii kesian dia. Aku paksa dia topup suoh call aku. Memang sampai sudah la dia tak call kan. Kawan tu dok merajok slamber ja aku layan mcm takdak apa.HAHAA! Tengahari sabtu tu aku call dia,dia tak angkat. Rasa sedih cemana tataw. Pastu aku baring atas katil tetiba jeans dia bagi kat aku tu dok bawah aku. Aku pelox ciom,menitis air mata. Rendunyaa :)

Tapi dia tak layan aku. Akhirnya aku give up.Aku mesej dia gtaw aku tunggu saat dia maafkan aku. So tu last aku tex dia. Lepas tu just tengok2 pic diaa ja. Aku berserah ja. Apa yg aku mampu buat,berdoa dalam setiap sujud aku,dan setiap kali tadah tangan, tak penah aku lupa nak selit nama dia,supaya hati dia dilembutkan utk maafkan aku. Teap kali solat. ALhamdulillah Tuhan maha mendengar.

Malam tu dia mesej aku "syg tengah watpe tu?" Ya Allah bahagianya akuu. So start malam tu kami dah okay, tapi aku taw dia saket hati g ngn aku. Takmaw lah buat perangai dah,aku tak mampu  kehilangan dia,Heheee~

Tengahmalam tu dia call,tapi kawan dia rampas gtaw semuaa pasal Amir selama dia merajuk ngn aku
"Oww jiha! Amir merajuk jiha wat tataw ja kan? tak pujok pon kan? kesian Amir. Ateh suroh dia call jiha dia kata buat apa nak call,jiha buat kat aku cemni boleh kenapa aku tabole buat kat dia. Jiha kua dgn kawan-kawan bukan main g kan? Balik lewat! Time nak p mintak izin dalam mesej, time balik pandai plak call.Balik koi bapa malam tu? Jiha sudah2 la kua ngn lelaki,hargai Amir ni. Dah la kluaq dgn kawan lelaki, dok depan plak,rapat2 plak tuh! sudah la jiha, kami dah nampak."

Taaw tengok mana? tengok sini


Tuh abang jiha laaa..sukahati ja tuduh-tuduh. Tau la jiha ni terok tak pandai jaga hati, tapi jiha tau batas jiha ngn kawan-kawan lelaki. Amir yg paling istimewa pon. Hmm terok lah Amir ni merajuk, Seram aku rasa. Rasa macam tempah maut ja.HAHAHA! sirius aku tak berani buat dia merajuk dah. Takot! Sensitivee jugak biey ni..


Habess! yang penting aku ajak dia jumpa, dia takmaw. Yeayy! Firstime dia tolak lamaran aku-,-' hmm..Ada hikmah tu kan. Eh btw tadi Farahain kata "Tahniah dah jumpa bakal imam hang" HAHAA! thank kawan XD Dan aku tak paham kenapa kawan-kawan sekolah aku kata aku dah kawen. Pelik kan? Ada yang tego aku "eh dengaq cita dah kawen" yang sorang lagi "ritu dgnaq jiha dah tunang kan?" Haa..bagoih laa..doa-doa kan aku yee.HAHAA!


No comments: