Alhamdulillah.....


Assalamualaikum,

Terasa lamanya tak'update walaupon hanya seminggu.HAHAA! Terok jugak penangan belog ni kan? Hmmm..Okayy masok harini dah 7hari aku saket perot. Tapi harini okayy okayy la siked dari sebelom ni. ALhamdulillahh..

Benda ni macam dirancang ja taw dak. Hihii~ Biasa la aku ni memang suka merancang,tapi bukan kita manusia yang tentukan,kan? Hari Ahad lepas aku punya la rimas kepala hotakk pikir pasal jamuan. Aku segan nak join jamuan Finance Department tu,sebab aku tak support apa pon. Mak aku kan keja situ, so mak aku buat utk aku la.Aku dok saja dan makan. Haaa..kalo korang segan dak? Aku tataw nak letak muka kat mana,dah la aku pompuan. Okayy pastu aku update status fesbuk gtaw aku segan nak join.Then Kak Jue cadangkan 'take MC'. Aicewahh! aku pon ya kan ja. Memang aku takan buat la weii. Tetiba nak amek MC pasepa.Nak kena penangan mak aku plak? Haaa sudah..

Tapi keesokan hari tu, aku pon tak paham kenapa perot aku makin manjadi jadi. Tetiba ja asa saket bagai ditikam tikam! sampai nak mangkit dari katil pon tabole. Sirius saket sgt..Tapi aku gagah gak la bangon mandi mandi siap pegi keja. Baju p keja pon aku tak iron dah. Tak larat gilaa. Aku saket perott kot. Sampai ja office teros aku dok tempat aku sambil tengok depa busy dok sediakan makanan jamuan. Then aku tolong sikit sikit ja laa.. Tapi dalam masa yang sama aku ulang alik g tandas. Taw aku buat apa? Aku masok tandas, dudok kat pintu and sandar kat pintu tu..Pejam mata dan menangges! Saket tuu tataw nak habaq la. Sampai la sorang makcik ni perasan. Aku pon gtaw mak aku saket perot. Pastu mak suoh rehat dalam surau.Lajuu ja aku p surauu..Kot boleh lena syioq gak.HAHAHAA

Sampai ja surau ada Kak Jiah dalam tu. Dia pon taw aku saket perot,pelik tol. Takpa laa aku cover g depan dia.Bajet senyum tak senyum ja tahan saket. Elok dia langkah kua tu aku macam nak menjerit kuat kuat tapi dalam surau okay hormat sikit. Aku baring laa sambil tekan perot. Ntah cemana aku bole terlena. Tetiba mak aku masok surau tanya cemana kan..Aku bangkit ja teros saket! yang tadi tidoq lena tak saket plak.Hihihii~ ngada gilaa kan? Sirius mengada! Tapi tu lah, aku pon tak paham ngn perot aku ni. Mak aku suoh g Klinik. Aku mintak izin geng Finance pastu amek surat apa ntah teros g klinik. Sampai ja sana doktor cek-cek la perot aku ni. Dia tanya aku kawen ka dak g,mungkin takot aku pregnant kot -,-' sbb dia tanya pasal period jugak masa tu.HAHAA! Okay dapat ubat dapat MC.

Balik uma macam Happy gilaa jaa. Macam tak saket plak.HAHAHA! Ubat pon tak makan. Pastu perot macam memulas mulas. Nak makan pon x lalu. Tapi lapaq, abang aku beli nasik kat aku,makan setengah ja,rasa nak muntah. 5minit pastu aku muntah terok gila.Rasa urat perot aku ni nak tercabut dah.Sirius sakett owww masa tuu.Kena plak aku ni kuat nanges,memang aku nanges laa! Rasa serabut dah masa tu teros aku mandi. Lepas mandi aku saket kepala plak dah. Dah la perot pon tak lega g ni. Sambil tahan saket perot aku urut kepala,ntah cemana aku dah terbuai mimpi indah.hihihi Aku sedaq tak sedaq ja lena tuu. Satt ja masa berlalu aku baring dari petang tu sampai koi 1pagi. HAHAA! Terok kan? Saket gila kepala dgn badan panassnyaa aishh. Tok aku pon penggang badan aku dia kata panasnyaaa..

Perkara yang memalukan,aku tidur sambil nanges. Sirius aku tak sedaq! Hihihii. Mula-mula aku mimpi okay mimpi. Mimpi pasal jamuan tu aku takdak tempat sebab aku saket perot! HAHAHA! Pastu tetiba aku tejaga sebab biey kol.Baru aku pasan aku tengah nanges betol2.hahahaa! Lawak gilaa.Boleh plak aku nanges sambil tidoq. Cakap ngn biey sikit2 jaa sebab aku dah saket perot bagai nak tercabut dah perot ni,biey pon paham paham ja. Pesanan maut dia sebelum letak phone "Esok mangkit mandi makan,pastu makan ubat tau.Kalo tak sehad jugak takyah dok gatai p keja,amek ja MC sehari g.Dengaq tuh" Haaa tudiaaa Doktor Amir. aku dengaq tak dengaq jaa. Sebenaqnya apa dia cakap masa tu aku pon tak paham, esok pagi tu aku pikir2 bwu aku paham apa dia cakap.HAHAA! sembang ngn dia pon sambil tutop mata. Sorry la naa..Mood pon tak bapa ada masa tu.

Esok tu panas badan turun sikit,saket kepala pon surut sikit,perot plak macam okay ja.Aku pon siap la p keja. Elok sampai ja office teros aku masok jamban! Adei perot aku buat hal balik la. Pastu mula la aku ulang alik p tandas.Mesej biey,biey pon mcm marah ja "Hurm,kalo dah saket p keja watpa,biey dah pesan dah kan semalam tapi syg degil "huhuhuu..Sorry biey...hmmm Makcik tu tengoq aku "Aii sampai pucat aih muka2 hang ni" mak pon tegoq muka aku pucat. Mahu tak pucat nya,aku makan sikit ja taklalu pastu dok dalam office sejuk mcm dalam peti sejuk, larat nak ulang alik pegi tandas lagi. Yang peliknya aku saket kat tempat yang samaa ja. Perot aku blah kiri. Saket sangatt :( Haaa..Balik keja tu penat sgt dgn saket kepala, teros mandi and tido. Kali ni badan aku makin panas. Pelik kan? Malam ja aku demam. Hmmm..Saket perot aku tak lega jugak.

Esok tu aku tak p keja, aku p kilnik gtaw masalah aku ni, dapat Doktor garang plak kali ni. Doktor tu cucok akuuu!! Sampai hati dia cucok akuuu..saket laa.. Hmmm pastu dia bagi aku 3 lagi ubat. Campor ngn ritu dah 5 ubat aku dapat. Kali ni aku makan la ubat tu. Khamis aku p keja dengan bau BAM kat aku. Bau kuat laa..Gila ngko tak malu. Malu gilaaa tapi saket perot punya pasal,lantak lah. Jumaat pon sama. Harini sabtu macam kurang sikit saket,makan pon makin lalu,tapi sikit ja.Tak muntah dah. Hihiii. Alhamdulillah :))

No comments: