jYeahhh FINALLY


See..HONDA ICON.

BTW, Assalamualaikum..

Hihihiii. Excited nak post punya pasal, salam menjadi pilihan kedua plak. Okay Okay Nampak tak Skuter atas tuh. Sebenaqnya aku tak penah dengaq pon skuter ni.HAHAA! Serious aku tataw pon ada skuter nama  "ICON". Kemaqen aku g survey Moto ngan mak aku, tokey tu gila punya promote skuter ni. Aku tanya Ego, dia kata ego saiz besaq sikit. Pastu kalo Icon ni sesuai ngn aku sebab badan kecik and senang ringan pastu Enjin Honda elok. Macam macam la dia promote. Biasa la orang niaga.Hihii~

Seribu sejuta kali gak aku pikiaq. Sebab aku tataw pasal Icon ni. Lagipon bentuk ngn warna dia macam plastik gila. Macam moto mainan.HEHEE~ tapi comei la.. Cantek Ego lagi. Disebabkan Ego mahai, then mak aku suoh gak amek Icon ni. Pandai tokey tu bodek mak aku. Dia kata Icon ni sebenaqnya murah RM400 ja dari Ego. Mak aku pandang benda muqah ja, dia tak pikiaq spare part benda ni susah dapat kot! aku search kat internet la..Katanya spare part Icon mahai dan susah nak dapat, Kalo ego mahai tapi spare part dia murah and senang dapat. Ntah laa..malas pikiaq sebab mak aku dah beli hak ni. Aku kena kot gak cakap mak aku tuu..Sebab duet aku tak cukop nak bayaq, so guna duet dia siked.HEHEE~ nak kata sikit tu x sikit sgt la kan,banyak jugak ah kalo dah RM600 XD. Ngeee~ tengkiuu mak.



Aku tak mampu nak pujok mak aku dah. Sebab dia nak sgt aku amek Ebonus SYM. Muqah sikit.Padan dengan duet takdak.Hihiii. Pastu kat kampong tu takdak org guna. So senang sikit. Dia tak sokong aku beli skuter sebab senang lingkop. Tapi tu lahh kan..Aku ni kalo nak tu,maksudnya aku nakkk jugak! HAHAA! Aku pujok gilagila mak aku nak Ego tuu..Pastu mak aku kata "Hang ni ktegaq la,tak macam nuyun(adik aku).dia tu senang sikit, oqang cakap dia dengaq dia ikot.Hang tu soqang ja ktegaq,Nak jugak. Oqang takleh nak cakap apa,tak dengaq"  Perhh,,..mak aku kalo dia wak kua ayat tuu..menusukk dalam oww..Sabarrr jala..So disebabkan aku terasa gila ngan ayat tu,..Aku pon okayy laa..Kalo mak takmaw Ego, mak beli la apa pon. Mak aku kesian kat aku sebab aku nak gak skuter so mak aku amek Icon ni. Ngeee~ malas dah nak melawan.Kang jadi apa2 susah plak kan. Suma ada hikmah. Mak aku kata beli cemni cemni dah laa, nanti abes blajaq beli kereta teros senang. Moto ni jual ja..


Hihi.. Tadi petang aku dah bayaq dah. BTW, aku amek moto ni hutang jaa..Kalo cash muqah RM2000 taw dak..Cash 4ribu lebih ja. Hutang jadi 6ribu lebih. Bole wak kluaq kancil secondhand sebijik.HEHEE~


Okay pastu mak aku suoh pilih warna apa. yang ada situu warna

OREN
GOLD


PUTEH

Dan satu lagi menjadi pilihan aku, 

MERAH
Aku pilih wana Hitam Merah ni. Tak nampak plastik sgt kot,HAHAHAA! Hak lain bling bling sgt. Dari jaoh bole nampak dah. So aku amek wana hitam,nampak kecik sikit. Okay x? ALangkah indahnya kalo ada PINK kan? kalo pink lagiii cantek.Ni ha contoh ICON PINK.

Adeii~ serious kalo ada wana ni aku amek dah! tapi takdakk..sedihh betoii..Hmm
 Esok dah bole p amek dah moto tuu, Tapi mak aku suoh amek hari sabtu,sebab bagi aku blajaq naik skuter ego Ijat duluu.. Bwu p amek. Hihiii~ jadi lahh kan.. asalkan ada transport sendiri nak pegi keja. Tayah dah bangon awai2 buta nak tumpang mak aku pegi keja gila punya awai kan. Ni bole p dgn Nadzrena.Heee~ sukasuka! Orang 1st aku gtaw benda ni, ofkos la Amir.HEE~ Pastu Nana. Laju ja suoh aku bawak dia p Expo.HAHAHAA! gegeh gila.Dan dia kata senang ja naik moto ni. Almaklom moto orang CACAT =,=". Pastu kat Hindu and kat Farahain.

Pesanan mak lepas bayaq duet moto ni "tak payah bawak p matang pauh, banyak pencuqi kat sana" Hihiii~ makkk!! nak bawakk nak!! pleaseee..qugi beli kalo x bawak p, kang nak berjalan cemanaa.ala mak....boleyy laaa..mintak mintak nanti mak ubah pikiran.Hihiiii~ Okay done updating! Nanti aku snap pic aku ngn moto tu plak naaaa ;D byebye.

6 comments:

Ikhmal Yusoff said...

yes skuter ni kalau gadis2 bwk mmg comel!hehe

sitiinajihah said...

HAHAA! Comei di atas jalan pon jadi la.

Cik Yaya said...

comel je skuter2 tu..tp cam kcik je..
kalo yaya xssuai..sbb orgnyer tgi..huhu ;p
skunk pon pkai skuter jnama Naza, jnis lama punyer..da dekat 7-6thn pkai..^o^ lame x..?

sitiinajihah said...

wah lamanyaa..mesti sayang gila skuter tuu.. Hai geng skuter!..jiha pendek tu bawak skuter ni ja.Hihii~

Nurulee said...

Yang white dgn gold tu smart. hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/proud-of-you-hero-of-malaysia-dlcw.html

sitiinajihah said...

kannn..tapi tak kenan sebab nampak besaq. tu yg amek hitam tu >,<