TIMAKASEH :)

Assalamualaikum,

Sekarang jam kat komp ni tules "4.35am" dan mata aku maseh segar bugar and please jangan jeles or dengki dengki okay.Hihii.First sebelum aku nak bebel panjang panjang,aku nak gtaw yang aku rindu sgt kat AMIR malam ni. Tadi aku bukak twitter. Teros sebak dada tengok muka exbf aku terpampang as "who to follow". Taw aku buat apa? Teros aku pangkah twitter then pejam mata penggang dada.Dalam hati tu "Ya Allah jauhilah aku dari perasaan ni" Then aku tengok fesbuk teros terpandang "in relationship with Khairul Amir". HEE~ terukir senyuman yg sangat lebar di bibir ku. Pastu rasa happy teros! Then hati ni mula la RENDU bie sgtsgt.Tangan aku pon gatai bukak pic Amir.rendu rendu rendu..Biey..rendunyaaa...!! Aishhhh..Okay second, aku suka sgt belog baru aku ni..*Awww..kiss siked..MuahMuahh!* Lama dah belog ni wujud,sejak tahun 2008. sampai sekarang 2012. Perhh style gila kan? Tapi 2008 tu hujung tahun lah.HEE~ bajet lama ja. Sejak abes SPM bwu aku mula ligat blogging and blogwalking. Sebelum ni buat entry ja taw. Nak edit bagi PINK aku tak qeti. err' err' buta IT siked aku ni ha. Ketinggalan zaman..hehee..tapi lebih baik ketinggalan zaman daripada aku lebih ke akhir zaman kan? kan? Hmmm


Okay sebenaqnya nak kaitkan dgn Islam, tapi aku tak qeti kait.So korang kait2 sendiri lah yee.Hihihi.. Semalam aku tengok pic artis ni.





So kenai dak? Tipu sgt tak kenai kan. HELIZA HELMI. Aku tabek double triple spring kat dia taw. Kalo dia ada depan aku ni, aku rasa nak nangges sambil pelok dia then nak cubit pipi dia yg comel tu...Eeiii! gerammm tauuu! TOmeyy.. Even dia artis..Dia tetap jaga maruah dia. Dia ibarat "permata di dalam kaca. tak dapat disentuh,hanya orang yg memiliki mu saja yg boleh menyentuhmu". Macam tu lah dari segi pandangan mata aku ni. Aku suka tengok dia. Dia berlakon pon tak bersentuhan. Then yang penting tudung dia BAWAH dada okay? Kita yang bukan artis ni pon kekadang memakai kalah artis. So semalam bila aku tengok pic dia aku macam "subhanallah..kalau lah aku bole jadi macam dia..alangkah bertuahnya bakal imamku..tapi boleh kah aku..hmmm" Macam tu lah aku setiap kali tengok pic dia. Selalu terlintas nak berubah. Tapi aku tak dapat bayang kan, aku akan masok panggung tak nanti? jejak kaki kat karaoke tak? dating? bersentuhan tak? ada baju yg tak melekat ka? Hmmm..Otak aku pikir macam macam  yang boleh halang aku dari berubah ke arah ni. Kalau lah aku berubah, yang lain boleh terima aku tak? family? kawan? Biey sayang bole? Harap sangat disokong. Aku percaya biey mesti sokong aku,kawan2 aku pon mesti sokong aku,family lagi lah sokong..Tapi aku takot semangat ni hangat2 taik ayam ja.

Hmm...ntah la..Runsing. Tapi start harini aku nak labuhkan tudung sehingga menutup dada.*ingat tuh*Insyallah :) untuk baju dgn seluar tu pelan pelan lah aku beli dan berubah. Ya Allah kuatkan lah iman ku,berilah pertunjukMu Ya Allah..Aishh.. So harini aku dah asing baju yang lebih longgar dengan tudung2 yang sesuai di pakai. Alhamdulillah hati aku ni terlintas nak berubah..Lega sangat. Ye la..Manusia ni kekadang suka nak berubah untuk "perkahwinan" tapi tak kepada "kematian". Sedangkan dalam Al-Quran tak penah tertulis "setiap manusia pasti merasa pernikahan" yang ada cuma "setiap manusia pasti merasa kematian" kan? *kalau salah sila tegur aku ya* So bila pikir2 balik takot aku jadinya. Insyallah aku bole berubah ke arah lebih baik. Doa2 kan aku ya?

Pastu bila dah pikir2 macam ni kan. Hati ni macam "cepat la kawen" HAHAHAHA! Fine gatai! HEHEHEE~paham dak kenapa? aku takot. Ya la iman aku bukan kuat pon. Just nak elak dari berzina.Bercinta lama lama takot jadi kot len plak. Zina hati lagi. Lagi lama lagi byk aku kumpol dosa ni. Aishh.. Lagi pon, kalo kawen,lagi senang cari pahala. Takdak la nak buat dosa sgt.Insyallah.kankan? Okay kesimpulannya,aku rasa nak terimakaseh sgt kat Heliza Helmi. Dia boleh berdakwah melalui gambar. Banyak pahala dia kan? Sirius bertuah sapa dapat dia.

Okay done! Penat dah aku tunggu biey aku ni ha. Kata stg nak call.Layan member sampai 4.5am? Tipu..biey tido dah kankan? bluekkk! merajok. bye.

2 comments:

HiDaYaHpAiMan said...

insyALLAH,sume akan dipermudahkan..doakan untuk dyah sekali k..

sitiinajihah said...

Ya dayah.. Hehehee..