cuti sem, jom cari duet.



asalamualaikum,

hai :) SELAMAT CUTI SEM buat bebudak politeknik sekalian. Depa cuti sem,seqonok la dok uma bela perot,kua ngn kawan2 enjoy sana sini.. aish.. jeles.... nak ja aku balik uma,kua ngn kawan2 suma.. tapi macam rugi plak,baik aku dok uma sewa then keja ngn fifi..kan? dapat duet bole ganti phone aku. nak phone baru :D hihii.

sebelum aku start keja kan,fifi ajaq aku bawak moto dari uma sewa ke KFC then balik uma balik.. 5 ROUND wei aku pusing! kereta byk sgt! lampu syarat byk..jalan kona2 byk!...ramai jugak hon aku..HAHAHA! tapi harini alhamdulillah.. jalan jam terok gila babi.. tapi aku berjaya mencelah! mencelah wei! dalam hati "bismillahhirahmanirrahim..Ya Allah kenapa jam terok ni.." dok ulang hak tu..haha! tapi sekarang handal da naik moto kat jalan raya..hikhik! jom sapa nak menarik ngn aku! ashraf sayang nak? HAHAHA


So,sekarang aku kerja KFC. ala bwu ja keja..harini bwu hari ke4 aku. alhamdulillah suma okay even aku buat keja lembab sikit. yela aku tak ingat sgt set2 makanan KFC ni.. byk begantung kat abg2 dan kakak2 senior yg keja sana..hik! tapi aku tak tipu,keja situ best gila! Depa suma epi2 ja.. hahaa! manager pon sporting.. stakat ni aku suka suma yg keja sana.. takdak yg aku saket hati ka apa.. suma baik ;) aku jarang nak keja skali shift dgn fifi.. selalunya aku keja ptg smpai malam,fifi keja malam sampai pagi.. aku balik uma,dia pegi keja.. kalu nak cita keja2 dlm tu memang panjang la..mulamula aku masok,aku asa macam nak balik cepat2 sebab aku tak reti buat keja.. depa suka suoh aku hafal menu.. bapa kali hafal,bapa kali lupa..hahahah!

hari 1st aku keja,aku jaga cashier depan. takdak la jaga counter tu.. just paking2 makanan jelaa.. tu depa pangge "cashier"..hehe.. aku blajaq pek snak plate,dinner plate,xmeal,set coloner,set zinger, suma suma la.. best! tapi lambat,depa buat cepat gila kot!.. hari pertama,kedua aku jaga cashier dpn, hari ketiga dan keempat aku jaga drive trough..blakang pnya cashier..lagi best! org yg byk ajaq aku "abang zwa" dia baik :) selalu dia buat,aku tolong letak plastik.HAHAHAAA! cian dia.. then "kak ikin" "kak asma" "shafinaz" "abg zairi" "attan" and suma suma la..byk ajaq aku jugak.. hehe..tapi situ ramai dah kawen,so aku tabole sembang lebih2..takot nnti gosip2 pastu suma tak suka aku plak..takmaw3.. even sekarang ni aku pendiam skali kat situ,aku tetap cuba nak sembang ngn depa.. dan keja yg terbaik!

harini aku byk sembang sikit dari sebelum ni.. aku bole la besembang ngn abg zwa.. aku tak malu sgt ngn dia.. ngn shafinaz,attan,kak asma,kak ikin, abg zairi,kak zati,izzah,kak rina, n qamai la..time lepak malam tadi plak aku sembang sakan ngn "abe" dgn "mat khairi"(manager).. lepak sakan kat luaq..depa teman aku tggu ika..hahahaha! fifi kat dalam jeles gila..nak ja dia taw apa kami sembang...haha! mat khairi best! dia sporting.. aku akan cuba sembang n kenai ngn semua pekerja situ :) harap lepas ni aku pandai buat krusher supaya tak susa2 nak kacau cashier dpn dah..haha! dan makin cekap aku buat keja, then harap sgt aku bole ingat suma brg2 makanan set burger tuh. satu lagi "chicken meal" hahaa! aku harap aku ingat sumasuma! doakan aku.

so sekarang aku jarang nak online facebook,blog, ataw twiter ya.. laptop aku lingkop kt uma.. aku online pon guna laptop fifi. malas nak online sgt.. phone hawing merata sebab p keja xleh bawak phone.. buat boifren aku(ashraf) sabar ya sayangg,nnti ada kredit i call u teap masa ya? IMISSYOU so much taw dak.. then adik kesayangan aku (fakhrur) dah abes SPM,nak msj kak byk2 ya? haha! maaf ya? kak tak reti nak susun jadual kak lagi.. ya? buat sweety(ieda mucux)  maaf jia tak rep msj sweety,jia keja,balik koi 2 pagi then basoh baju layan movie subuh tido, pastu mangkit siap p keja plak..HAHA! kredit pon takdak.. sorry aw? buat ryadz,HAHAHA! diam,jgn call aku ;P busy keja nieh..wekkk..

dah SUBUH (: bye!

No comments: