penat doh jadi pompuan ni.

asalamualaikum,

sat..sat.. sebelum aku mula melalut lalut dgn puji puji kaum2 hawa ni,aku nak gtaw nieh! kemaqin kann..aku kann.. ada approve sorang kawan PSP ni.. aku tgok pic dia memang penah tengok pon! upanya budak DAT2c..hoho.. then dia ada tinggalkan link belog dia.namanya aini ;) cun ja orgnya.. belog dia pon cun mcm tuan.

ha tekan pic tu kalu nak tengok belog dia :DD ngee~ the end

ok jom start,
 ha! bukan nak hina lelaki pon entry aku kali ni.. cuma telinga aku terngiang ngiang dgn ayat mak aku tadi "penat taw dak jadi pompuan ni" halaa dari pagi mak aku tak mandi..sampai pukol 2ptg ni bwu nak mandi..hohoo! kalot masak..aku dgn adik tolong2 jugak..lembik lutut aku tolong p sana p sini,buat yg tu buat yg ni..mak aku lagi la..buat keja dari pagi buta dgn bebel2 lagi..memang penat la kan! HAHAHAHAA! peluh peluh mak aku..cian dia.. abah dgn abang bangon2 p dapor teros makan bihun..hehee,, then mak aku kata "ha penat dak? hampa taw pon penat..dok tinggai mak soqang2 kat dapoq masak nu masak ni lagi penat.ampa deqa la mak ampa ni..tak laqat laa..letih dgn penyakit2 lagi" HAHAHA! pasrah kan ayat mak aku? aku tnya la "penyakit apa mak ada?" mak aku kata di syaki kencing manis..cian mak aku kan? muahmuah! sayanggg mak!

mak just cita pasal penat mak la..tak sama dgn mak2 org lain kot.. sebab mak aku keja,cari duet :( hmmm miskin la kata kan family aku ni.. cuma aku kalu dok uma sewa belanja makan mcm org kaya..aishh.. mak aku kata pompuan la kena cari duet(sesetengah), kena jaga anak2, masak makan minum, jaga rumah kemas nu kemas ni, mangkit pagi2 sedia apa yg patot,tido lewat tgok2 keselamatan uma lepas anak2 tido, lagi mcm2 la..tak suma mak mcm tu kan? mesti ada yg terlintas "abes abah buat apa?" kankan? HAHAHA! diam korang kalu tataw cerita. sebab aku tasuka cita pasal tu :) k tu ja kot. aku tak mandi lagi ni..mangkit tido tadi mak bebel2 suoh cuci lantai depan dgn tepi uma..penat2 tolong mak masak lagi..hehe.. ngada2 kan? jgn kawen ngn aku! aku pemalas. k bai.

2 comments:

ainiNGOKNGEK! said...

ehh ehh, blog i ade kt blog u laa. hihi
tibe-2 terasa terharu gileee :) HAHA
THANKS syg <3

sitiinajihah said...

hahhaaa.. saja nak promote kat sini kan..hoho, most welcome hunn(: