alhamdulillah~

asalamualaikum,


hai hai!*lambai lambai tangan dgn muka RIAK gila happyynyaa hariniii even aku ponteng kelas..HEEE, korang taw knpa? taw? taw tataw kan? hee..aku dah lulus P..best gilaaa sial. becok kan aku ni? kan? memang! ada aku kesah? nak gak gtaw aku lulus P! betapa susah payahnya aku menahan kecut perot aku yang membuatkan aku hampir ramping bak kerengga taw dak.. seminggu kot aku serabut pkir JPJ, pikir titi, pikir moto, pikir lesen,..hehehehe..

okay2..nak gak cita jalan2 aku utk dptkan lesen ni..tak larat baca kan? ya aku paham,sbb aku pon malas baca belog aku..mcm karangan BM dah*permulaan melalut okeh,start ritu aku abes sesi 6 a.k.a "ujian kelayakan" aku lulus kan? tapi marah sikit sebab titi tu aku buat 5saat ja..hohoo! terok cekgu tu marah aku...dia kata "sebab tu ramai org malaysia terkandas bawah lori" dgn nada garang gila..muka bengis plak uh! nak nanges aku dibuatnya..dah la marah dpn budak2 teori moto..malu kot weh! awex cun kena marah*cun sikit dari keling tapi jalan tu aku balik uma dgn muka hampanya..tepon mak mintak semangat bagai..2kali aku buat tambahan..ponteng kelas law..dan aku asa minggu dpn aku dapat "love letter" dari lecture..HEE, blajaq titi punya pasal..nak taw dak, 2 kali aku p tu kan,aku lepas titi dalam 5 atau 6 kali ja..lain aku jatoh titi..hohoo! terok kan? memang terok gila..aku pon malu dgn diri sendiri..hehee.

so,kelmarin last aku buat tambahan..harini JPJ.. memang nervous gila la pikir titi tu..kang jatoh malu la aku! dah la kena masok sorg2 kan..mesti time aku buat tu suma org tengok. makk! maluu la..cemana ni....hikhik! pastu aku p beratur amek number..then masok bilik utk taklimat jpj sat..walaweh! qamai gila kot. memang ramai la kan..num aku pon "42" hehee..best gila kena last..otak pikir mesti ramai dah balik time aku buat..ngEEE..taklimat tu jpj tekan kan dekat titi ja taw dak..lagi la ketaq aku..duyaii~ mampuss.. perasaan aku time tu mmg tabole kata apa la kan..kalu adik aku lalu dpn mata pon aku tak kenai dah aku asa..sebab takot sgtsgt! hahaa. sambil sembang2 dgn fatihah..pastu dgn sapa ntah aku sembang.tetiba jadi peramah plak,nervous pnya pasal.heee. depa suma risau double stand..aku ja risau titi. okay2 abes taklimat tu,suma duduk ikot number2 kusi yg disedia kan..ada budak tu bapa kali ajak aku p toilet dah..dia kata takot sgt sampai asa nak dok diamdiam dlm toilet.HAHAHAA! lebih2 kan?

okay okay, aku tgok la bebudak yg naik moto tu kan..ada 2,3 org jatoh titi..ada yang kena ulang brek mngejut,ada bagi isyarat salah..fuyoohh! betambah tambah ketaq aku..ha! ampa taw dak,ada abang gatal yg ngorat aku ritu jpj harini gak..aduyai~ memang muka aku sombong gila la tadi..dia tegor2 aku,bajet nak sembang ngn aku..tanya mcm2,siap bg kata2 semangat g!* ceywah! hahaa..ha sambong cita,sampai turn aku naik moto...jatong aku mcm nak terkeluar dah..gila takot..tarik nafas dalam2..hembuss...tapi sama ja jantong aku tu..mcm org katok2 nak bukak posa tu..

pastu jpj pompuan yg cun gila dgn muka garangnya dia suruh masok...aku start bawak..sloww gila aku bawak! sampai aku nak jatoh la.HAHAA! ramai beratur blakang aku..malumalu! hehe..okay lepas tu jpj bg isyarat utk titi...dlm hati aku byk2 baca bismilah byk2,nampak mak kat depan,pikir jpj cun,tahan gigil2 tgn..hehe..aku pon jalan..slow lagi aku bawak..dan hampir jatuh :( sb slow sgt..aku dok sipi2 titi ja..memang nak jatoh la..terlintas dlm hati aku "lagi lama aku dok ats titi ni,lagi ketaq..mesti jatoh kalu dok lama2 ni" teros aku pulas minyak bg laju..HAHAHA! tak kira pon bapa saat..bajet2 ja..lepas2 brek mgejut suma..jalan raya suma ok ;)..

alhamdulillah..p jalan jumpa abg jpj plak.. nak tgok result.tgan ketaq gila..
jpj : dah beli moto ka?
aku: eh dak g,takdak moto g pun *senyum lebar
jpj: laa..pastu nak bawak apa pasni.
aku: tataw la*lebar lagi
jpj: lpas ni bole la p SEKOLAH naik moto kan.
aku : poli :) dah abes sekolah pon.

*masa sign2 ketas tgn aku gigil2.

jpj: ohh,ni awat ketaq lagi? takan kebas tak abes g?
aku : HAHAHAA! ketaq tadi x abes g.ni jakan?
jpj: ha ok,amek ketas ni tunggu kt depan..

dgn muka bangga gilanyaa aku jalan p jumpa kerani suma..msj2 sapa2 yg patot..gtaw abeh aku lulus..syoq gila..riak tahap dewa dah time tuh! mesej mak jugak..mak reply "tahniah" hehee..sayangg makk!! okay the end. alhamdulillah lulus P..timakaseh Ya Allah.. :DD

No comments: