takot, tapi bila aku nak taubat :'(


mungkin suma org dah baca dan dah taw pon pasal ni..tapi aku bwu taw..HEHE! so, tergedik gedik jugak aku nak "copy paste" letak dkt belog aku...hmmmm... lepas baca ni aku mcm "subhanallah terok pangai aku selama ni..mampu ka aku tanggong dosa2 aku kelak.bersedia kah aku utk ke alam lain? hmm" hati aku gelisah pikir2kan pangai aku yang terok gilagila tuh..free hair, solat , jumpa laki , bersentoh? hmmm ada jaa , mngumpat2 , hmmm macam2 lagi la benda...astagfirullahala'zim Ya Allah teroknya aku..takotnya aku :( aku harap aku bole berubah...doa2kan aku ya? :)

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui.. Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.. Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)

4 comments:

pinky_liscious said...

insyaallah diberi petunjuk untuk u syg..kite sama2 mengingati...saya pun takot sangat..dosa terlalu2 banyak...dosa kat manusia lg...

sitiinajihah said...

aminn...mintak2 dpt petunjuk tu :) manusia mmg tak lari dari buat salah kan.hee :D ala2 ustazah dah ni.

Izzati Amira said...

saye pon hrp dpt hidayah tu. Amin

sitiinajihah said...

aminnn :DD