auwww saket gigi


baru sgtsgt la kan aku post entry bawah ni yg pasal "syeera sanders" dan dgn cepat nya aku ada tajuk baru. hik! biasa la tangan aku ni gila menaip sikit.so apa2 cita suma aku kira nak taip ja,kalu nk sruh aku cita dari mulot mang aku malas la kan. pendiam sikit2. HAHAHA! okay,aku start cita pasal entry aku eh, SAKET GIGI. best tak tajok ni? err~ mesti la tak! aku tau. tapi aku nak story sikit pasal kakak aku ni. bukan aku yg saket,kak aku.

tadi masa aku tengah membuncetkan perot aku yg ternyata dah buncet ni,aku tengok abg ipaq aku tu. bizi semacam ja.kakak aku pla tak kua bilik langsong.. pelik la jugak sebab laki dia beli nasik kat aku,perangat kueh,masak bubur,masak ayam,bancoh air mcm2 la dia buat..kalot2 plak tu.yg kakak aku diamdiam dlm bilik.agak kesian la aku tgok abg aku tu.pastu aku lalu depan bilik dia,nak p basoh tgn..alang2 dah lalu tu,tengok teros la kan! hikhikk!
aku nampak kak aku tengah nanges! auwww cmna ni..agak terkejot la jugak.malu pon ada,sebab time tu kak aku tengok aku jugak.HAHAHA! nampak sgt aku ni penyebok kan? ok3 pastu aku un abaikan jalaa..buat mcm aku taktaw apa kan.pastu abg aku kata "kakteh p makan dulu la..nak tengok kakcik sat dia saket gigi apa tau" aku ya kan ja..makan dengan muka terpaksa,..mau tak nya aku bru pas makan,depa sruh makan g..aku ikot arahan ja..cewah! salahkan org lain plak kan? pastu abg ipaq aku masok dlm bilik.aku dengar la kakak aku tengah merungut rungut tu..macam kesian gila ah..abg aku macam taktau nak wtpa dah..hurmmm..abg aku suap bubor kat kakak aku (romentik beb!) dlm 30minit gitu,kak aku kua bilik dok sebelah aku.aku sembang ngn dia.

kakak: aku qeyau.aku saket gigi.
aku : pasepa ang saket gigi? saket sgt ka?
kakak: sebab aku mengandong.aku tak cukop calcium.. (muka sedih)
aku : awat ang tak p jumpa doktot?
kakak: dah jumpa.memang saket gigi pon time ngandong sebab aku tak cukop calcium.beby amek calcium aku.nak bina tulang dia.
aku : oww saket sgt eh?
kakak: saket gilagila! kalu cabot takdak la saket cmni.dia tarik abes urat2 pipi,mata naik sampai otak nuh! (apa yg dia rasa)
aku : fuyooo..saketnya..kesian kat ang..kakteh saket gigi gak ni..ngandong pa!!
kakak: (muka bodo) pi amek camca kat aku.nak makan kueh ni.

haaha! gitu la cita dia..kesia ibu mengandong kan? kak aku bapa kali dah nanges sebab saket gigi..cian laahttp://eemoticons.net

2 comments:

muhamad hanif said...

org kedah ka ?


AHAHAHAHAH, jum p kedah..


LALLALALALLALLALAAAA

sitiinajihah said...

hhahaa! taktak. jiran kedah. penang lahhh. :)