satu jam tido,sudah cukup :D

hai blog,
pagi2 ni aku nak cita sikit,semalam aku tido pukoi 10mlm,
pelik gak cmna aku bole tido awai masa tu,
mungkin sebab aku terjadi anak derhaka semalam yg sepatotnya abah aku yg benggang bukan aku,tapi semalam,aku yg benggang,
hehe! tawtaw la kan idop aku ngn abah aku ni,
mana penah cakap kot walawpon kami satu bumbung,
bukan cakap ja,nak tgok muka pon arhh never!
sorry2..he's my step father okay?
tu yg tak ngam sgt tu,
semalam dia cakap ngn aku masa aku tgah layan cita cina,
disebabkan aku buat tataw kat dia,tgok dia pon tak,
dia amek remote control tu,dia tukaq tv len,
aku pon macam urhh benggang sikit2,teos blah masok bilik.
otw nak masok bilik tu,dgaq mak bising2 jap.hehe
pas2 aku masok bilik..baringg..pasang kipas koat2..
sambil mesej..
ntah cmna aku msj2 tetiba ja aku terlelap,
hehe! pukoi 1 nak dekat koi 2 gitu aku tejaga la,aku tgok phone aku,
alolo..ciannya..aku tertido..
haha! pas2 aku try nak tdoq balik..tapii...ilang nantok kot weyh!
erhhh..tasuka..
aku pon on blog yg private tu,aku tgok apa yg patot,
pas2 aku layan fb,layan cita karton,smbil layan ajies botox tu ngn hindu aku tu.
pas2 depa tidoq,tinggai la aku sowg.
aku melanggut apa ntah sampai koi 5suku,pika msj,
dia bwu bgon tido..yg aku tak tido2 lagi pon,
pas2 dlm koi 6 aku shutdown laptop,
niat nak tdoq la..aku try tdoq masa tu,
tapi tak bole,sebab saket kepala sgtsgt! yala kan,tak nantok langsong time tu,
waktu2 gitu tak tdo mang saket kepalaa,
pas2 aku ttdo jugak akhirnya!!
aku asa mcm nak bgon menari ala2 "wakaka crew" ja sebab bejaya tdo
pas2 koi 7 aku tejaga...kaco tol phone ni!
silap tak silent semalam,
muhd zul ariff msj wish morning,nak pg keja cari duet katanya..HAHA!
mungkin sbb smlm dia ttdo kot.
kelmarin sehari suntuk aku tak makan apa2 un taw..
sbb tu smlm aku tabole tdoq sgt,perot lapaq kot..haha,
lepas aku baca msj,aku pon ter ciom bau harum dari dapor uma aku,
perhhh!! lapaq ni..mak goreng bihun :))
aku excited ja bgon wlawpon ngntok dgn rambot ala2 kak limah sikit2.
tapi sebelum tu aku pikir seribu kali gak la nak bgon tu,
macam awai g ja kan,,..tapi perot aku macamm ummm kena bangon ni..

mata aku berat sgtsgt nak bukak,dgn kepala saket tak ilang g,
laju ja aku jalan p dapoq,

mak: awai ang bgon aqini,ang nak pi mana?
aku: tak pi mana aih..lapaq..nak makan..hehe
mak: ohh lapaq..nak makan..ha...dok uma sehari suntuk ang tak masak,tak makan.. pastu tdoq pon tal lena la..ikan ada g kan? masak la..
aku : ada g ikan..hehe..maleh..
mak: ha biaq maleh pieh,..sanggop tak makan..
aku: ehh..mak tak pi qeja ka? cuti?
mak: tak cuti eh,stg nak p klinik sat..qini masok lambat sikit.
aku: ohh..eh nak masak air teh..dap uh minum pagi2 ni.
mak: ha nah jag.
pastu aku bancoh air teh,aku dok atas kusi diamdiam,
mak aku kalot2 masak sebab lmbat dah nak pi keja.dgn muka ngantok,aku bersila atas kusi tgok mak aku tu..
elok mak aku kata "ha! da siap..amek makan"
hehe! aku uh bangon dari kusi menari dandut sikit2,teos sambaq pinggan,
sedapp uh..aku tolong mak aku kemas2 dapoq jap,
pas2 makan depan tv smbil dgaq mak aku bising kat laki dia,
aku tgok 8tv,hot.fm punya studio kan.harini sitinurhaliza sebagai jemputan,
terserlah kot kehuduhan pangai fafau ngn fbi kat siti,
bole plak p tayang cucoq kodok dari sitinurhaliza..HAHAHA!
aku on lptop,teos blogging..
tu mak aku kol..pastu blablabla...malas nak taip panjang2 dah..
walawpon aku tido satujam,aku tetap segarr pagi ni..
menikmati kesejukan pagi..arhh!! amannyaa..
(selalunya bgon,dah panas terik) hahaha!

No comments: