bila aku buat keja..hehe



sejak kebelakangan ni la kan,
mak aku jarang la dok ada kat uma awww.
dia keja dari pagi sampai magrib baru balik uma.
bila dia balik uma meti aku dlm bilik men laptop :D berblog smbil facebook.
henset satu g.
bz kan? ye bg...dan tiap hari bila dia balik keja
"ha benda tu ang.tak cemuih2 ka dok men natang tu.qepa apa pon tak jadi blabla"
tiap ari ayt yg sama ja mak aku guna.
sampai bole hafal la kan.
pastu bila lepas magrib dalam pukoi 8 gitu mula la nak bermanja ngn aku
"kakteh...ang buat apa...meh dapoq sat aih"
pastu aku pon tegedek gedek la p dapoq.aku tak p nnti bising 1 uma.
ada la benda dia suoh aku buat.
camni la jadual aku teap hari..bila dah abes tolong mak aku tu dia kata la
"ha p main balik,stg mak pangge len"
style gila mak aku..gangster..
yg aku nak citanya harini la..macam biasa...dlm koi 8 tu mak pangge p dapoq.
"ang tolong rebus cabai keqing tu,pastu blander2 letak dlm peti ais.pastu rendam bihun tu sat.esok kalu qajen masak bihun"
aku pon dengan gaya konon qajen buat keja teos la potong2 cabai kering tu.
hitam2 tangan aku sebab cabai tu byk tak elok.
so lama la kan aku dok klebek cabai tu..hehe
tetiba abg aku mai.erhhh!
"ha! ang masak pa? aku lapaq ni..pnyigan toi...sekbek ada megi"
pastu dia masak la megi dia tu.segala bagai dia buboh.
dia abes masak megi,aku tak abes2 g dok potong cabai tu.HAHAHA!
makngot la buat keja.
pastu kan dah abes tu aku un p la letak kat dapoq.
hmm..kalu nak tggu mesti lama ni..takpa la..tengok blog sat aih..hikhik!
aku pon masok la dlm bilik siap baring g!
sambil blogging.
pastu sejam pastu aku bau..perhhh!! sapa masak ni...
macam sedap ja..macam megi pon ada..eh2 sedap g..sapa la dok qajen masak
pastu terpikir "bukan minyak masak abes ka?"
hmmm...depa masak megi kot..biaq la..stg aku lapaq,aku masak megi gak.
hmm..sedap gila dok layan lagu2 dlm blog.
smbil melalak tetiba bau lagi..macam makin kuat ja.
hmm,..sedap aih..
macam nak bangon p dapoq ja..
tapi aku p landing atas katil,siap guling2 g.
pastu terpikir plak "adehh..isya' dak lagi ni..hmm"
eh! eh! eh! cabai aku hangit weyh! adoiiii =.="
laju sunggoh2 punya laju aku laqi p dapoq tengok periuk errr cena ni..
dah kering siap ada renda2 hitam dan bau tu perhh!! menusuk hidong ku.
ttop api p letak dlm singki.
pastu bising satu uma pakat dok batok2 bersin.
HAHAHAHAHAHA! mak aku dah tdoq aw..
asa lega sikit bila pikiaq mak dah tdoq..hehe..tapi qisaw gak la.
sebab cabai hak len suma tak elok.
hmmm...aku buboh la air byk2 dlm periuk tu..pastu degaq mak jerit
"kakteh!!! benda apa hangit nii!!! ang masak pa"
aku pon "eh..bukan mak dah tdoq ka? dak eh ni cabai hangit la mak"
"haa!! camtu la kalu bg ang buat qeja..tak abes2 ngn henset..hishh!!
senyum kambing "mak p la tdoq balik"
"nak tidoq pon tak bole.dok batok bau cabai ang.p blnder cepat!"
hehe..kalot2 la aku p blnder suma.
hehe..taip taip dah..awat bejendela sgt entry ni.dahdah.
fullstop.

cabai kering aku hangithttp://eemoticons.net

No comments: